Våre langsiktige prisprognoser viser generelt stigende kraftpriser de neste 10-15 årene, før priskurven flater ut. Vi ser imidlertid at verden kan gå inn i en resesjon på grunn av redusert økonomisk aktivitet som følge av tiltakene rundt Coronaviruset. Hvordan dette kan påvirke EU ETS og kraftmarkedet diskuteres i et eget addendum som følger med prisprognosene.
Det er en rekke ulike drivere som påvirker kraftprisutviklingen. I våre kraftprisprognoser drøfter vi hvordan viktige markeds-, politikk- og teknologidrivere påvirker markedet med utgangspunkt i tre ulike scenarier og gjennom en rekke sensitivitetsanalyser. Resultatene viser konsekvensene for kraftpriser, produksjonssammensetning, etterspørsel og handel.
Vi leverer kraftprisprognoser for Norden og Europa med litt ulike spesialtema.
Spesialtema i vår kraftprisprognose for Norden er utviklingen i kraftetterspørselen. Vi ser på hvor mye etterspørselen etter kraft vil øke i et scenario med nesten full elektrifisering og vekst i eksisterende sektorer.
Spesialkapittelet i vår kraftprisprognose for Europa dreier seg om effektene av Green Deal på EU ETS og kraftmarkedet.
Som alltid inneholder våre kraftprisprognoser et omfattende datamateriale, inkludert vind- og solvektede priser, samt en workshop som gir anledning til å diskutere prognosen med THEMAs kraftmarkedseksperter.
Vår portefølje av kraftprisprognoser inneholder følgende rapporter:
- Nordisk kraftprisprognose (Norge, Sverige, Finland og Danmark på prisområdenivå)
- Europeiske kraftprisprognose (Tyskland, Frankrike, Nederland, Belgia, GB og Østerrike)
- Kraftprisprognose for Baltikum og Polen (Estland, Latvia, Litauen og Polen)
- Kraftprisprognose for Sør-Europa (Spania, Italia og Portugal)
- Grønne verdier (EU ETS, Elsertifikater, Opprinnelsesgarantier og andre støttesystemer)